Derde album van The Bees

Het derde album van The Bees is vandaag uitgekomen. Maar eerst even terug naar het begin. In 2001 verscheen hun eerste album 'Sunshine hit me', waarop sixties pop werd gecombineerd met lounge en oude soul invloeden. En het vorige album verscheen in 2003, genaamd 'Free the Bees. Die cd is wat meer uptempo en rockt wat meer. Een bekende track van dit album is 'Chicken Payback', die je kent van de Deodorant reclame, waarin mannen veranderen in wilde apen.
Nu terug naar 2007. Het nieuwe album 'Octopus' is uit en lijkt een mix van het eerste en tweede album van de band te zijn. 'Left Foot Stepdown' is een typisch laidback nummer, waarbij de blazers het nummer groter en bombastischer maken. Het geluid van het orgeltje en het koortje klinken exact alsof het uit de jaren 60 komt. Het liedje 'Got to let go' heeft veel jazzinvloeden, is funky en dus flink dansbaar. 'Listening man' is zo laidback, dat je bijna denkt dat Bob Marley weer is opgestaan.
Dat de band soms in de categorie 'Britpop' wordt geplaatst, klopt niet helemaal. Bij britpop van nu verwacht je een band die opereert in de stijl van The Kaiser Chiefs, The Kooks en Franz Ferdinand. The Bees zijn hier niet mee te vergelijken. De groep onderscheid zich namelijk van bovenstaande bands door hun afwisseling in liedjes en hun muzikale veelzijdigheid. Van funky soul met Big Band invloeden tot country achtige liedjes. De laatste track van het album is een vrolijke en waardige afsluiter, waarop de explosiviteit van de band tot uiting komt.
Octopus van The Bees is het ideale album voor de lente. Laat maar vliegen...die bijen!

Reacties