Nieuw in de platenkast


Terence Boylan - Terence Boylan
Oud-klasgenoot van Donald Fagen en Walter Becker. In 1969, voordat zij Steely Dan vormden, speelden de heren mee op het debuutalbum van Terence Boylan. De singer-songwriter uit New York nam nog drie albums op, met als persoonlijke favoriet zijn plaat uit 1977. Vandaag gevonden op vinyl! (In de uitverkoop-bak tijdens mijn “rondje platenzaken”). En wie doen er mee op dit album: David Paich, Jeff Porcaro, Steve Lukather, en wederom...Donald Fagen.

Larsen-Feiten Band - Larsen-Feiten Band
De band van toetsenist Neil Larsen en Buzz Feiten, binnen de gitaarwereld bekend vanwege zijn eigen stemsysteem op de gitaar (Buzz Feiten Tuning System). Naast hun eigen albums waren Neil en Buzz ook veelgevraagde studiomuzikanten. Zo is Larsen te horen op platen van ondermeer George Harrison, Ray Barretto, Kenny Loggins, en Rickie Lee Jones (Larsen is toetsenist op de wereldhit ‘Chuck E’s In Love’). Feiten speelde met Aretha Franklin, Bob Dylan, Etta James, James Taylor, Chaka Khan en nog tientallen andere grootheden. Check ook hun album 'Full Moon', met daarop veel muzikanten die later beroemd zouden worden in de fusion.

Gino Vannelli - Brother To Brother
Een klassieker in de West Coast Music. Het album bevat een mix van pop, rock, jazz en rhythm & blues. De hit van het album is ‘I Just Wanna Stop’, destijds genomineerd voor een Grammy Award.

Dave Mason - Split Coconut
Soloplaat uit 1975 van Ex-Traffic zanger/gitarist Dave Mason. Folk, Disco en Calypso.
Op dit album bijdragen van David Crosby, Graham Nash en The Manhattan Transfer. 

Ned Doheny - Separate Oceans
Zomerse singer-songwriter en held van de West Coast blue-eyed-soul. ‘Separate Oceans’ is een samenvatting van zijn albums ‘Ned Doheny’, ‘Hard Candy’ en ‘Prone’, aangevuld met elf niet eerder uitgebrachte demosongs.

Lee Ritenour - Rit
Classic uit 1981 van Lee Ritenour, met een hoofdrol voor zanger Eric Tagg.
Hoogtepunten zijn ‘Is It You’ en 'Mr. Briefcase’, die werd uitgezonden op "MTV’s First Day”. Producer: David Foster.

Marc Jordan - Mannequin
Dit debuutalbum uit 1978 van de Canadese zanger Marc Jordan zit muzikaal briljant in elkaar. Naast producer Gary Katz (de studio-meesterbrein van Steely Dan) hoor je een all-star lineup: drummers Jeff Porcaro en Harvey Mason, gitaristen Larry Carlton en Steve Lukather, J.D. Souther en Brenda Russell als backing vocals, Tom Scott op sax, op toetsen David Foster en (daar is ie weer!) Donald Fagen.

Jay Ferguson - Real Life Ain’t This Way
Zanger bekend van ‘Thunder Island’. Na deze succesvolle single in Amerika nam hij in 1979 dit album op, met daarop zijn andere hit; ‘Shakedown Cruise’ 

Valerie Carter - Just A Stone’s Throw Away
Valerie Carter begon als achtergrondzangeres bij Jackson Browne, Don Henley, Christopher Cross en Linda Ronstadt. In 1977 was de tijd rijp voor Carter om zelf een album op te nemen. Haar debuut opent ze met een prachtige eigen versie van ‘Ooh Child’. Een ander hoogtepunt is ‘City Lights’. Ook bij dit album weer een topbezetting; ondermeer Larry Dunn en Maurice White van EWF, Deniece Williams, Jackson Browne, Jeff Porcaro en Lowell George.

Reacties